Kruševac Porta

Европска недеља мобилности

Европска недеља мобилности

22. септембра 2022.

Град Крушевац већ традиционално обележава манифестaцију ЕВРОПСКА НЕДЕЉА МОБИЛНОСТИ која се сваке године одржава од 16-22. септембра. а ове године под називом „Боља повезаност! Крећимо се квалитетније!“.
Тим поводом заменик градоначелника је са својим сарадницима данас дао изјаве поводом обележавања Дана без аутомобила.
Александар Јовановић, заменик градоначелника је користио јавни превоз за долазак на посао и тим поводом изјавио: „Град Крушевац се труди да стално развија инфраструктуру како би она била доступна за све видове саобраћаја. Наша визија је да град буде доступан свима, пешацима, бициклистима и јавном превозу тако да циљ и јесте да смањимо број аутомобила, и сама реконструкција Трга јесте један добар пример како смо радили на пољу урбане мобилности“. Такође је истакао да се Град труди да унапређује инфраструктуру како би био урбано мобилан а о томе сведоче и награде које је Град Крушевац добио као што су: Национална награда за урбану мобилност и Европска награда за урбану мобилност. „Трудићемо се у будућности да возни парк буде модернији и да се користе еколошки прихватљивија горива, аутобуси морају бити нископодни како би били доступни и особама са инвалидитетом, наравно наставићемо са развојем инфраструктуре и са проширењем бициклистичких и пешачких стаза“.

Иван Парезановић, помоћник градоначелника за екологију је пешице дошао на посао и у изјави за медије нагласио: „Поводом обележавања Европског дана мобилности 22. септембра када је уједно и светски дан без аутомобила истакли смо колика је важност коришћења јавног превоза и других алтернативних видова превоза нарочито пешачења. Приоритет треба да нам буде све мања употреба аутомобила у градском превозу на тај начин утичемо и на очување животне средине“.

Владимир Петровић, помоћник градоначелника за омладину и спорт користио је бициклу као превозно средство за долазак на посао. Он је рекао да својим примером жели да укаже колико је важно да се што више крећемо и на тај начин чувамо своје здравље и да је важно да то примењујемо сваког дана а не само данас.

 


Scroll Skip to content