Kruševac Porta

Донација стакленика Центру за особе са инвалидитетом

Донација стакленика Центру за особе са инвалидитетом

2. марта 2022.

Представници турске Агенције за међународну сарадњу и координацију (ТИКА) обишли су данас Центар за особе са инвалидитетом, заједно са градоначелницом Јасмином Палуровић и замеником градоначелника Александром Јовановићем. Обиласку је претходио разговор у кабинету.

Агенција ТИКА донирала је стакленик намењен радној терапији штићеника Центра за особе са инвалидитетом.

Ова установа је уз помоћ Агенције за регионални развој Расинског округа, конкурисала са пројектом у области социјалне застите „Радна инклузија особа са инвалидитетом   набавком стакленика и потребне опреме“, изјавила је директор Невена Лазаревић. Набавком стакленика и потребног ситног алата, у плану је радна терапија и инклузија особа са инвалидитетом који би се бавили узгајањем зачинског биља и цвећа. Тренутно су засађене јагоде и зелена салата које је донирала Пољопривредно-стручна служба Крушевац.

Према речима координатора Програма турске агенције ТИКА Мехмета Мете Анаћа, циљ је био да се допринесе укључивању у друштвени живот особа са инвалидитетом, стицању професије и развијању спектра њихових активности.

Агенција ТИКА спроводи пројекте за регионални развој, прави здравствене центре, обезбеђује техничку опрему, даје подршку образовању, отвара школе, пружа подршку пројектима у сектору пољопривреде, брине о заједничком историјском наслеђу, врши рестаурације и др. …са акцентом на економски неразвијене земље.

Свим учесницима у пројекту Захвалнице је уручила директорка Центра за особе са инвалидитетом Невена Лазаревић.


Scroll Skip to content