Kruševac centar

Додела Видовданских признања ученицима

Додела Видовданских признања ученицима

24. јуна 2022.

У Градској управи Крушевац, данас су додељена традиционална Видовданска признања ученицима основних и средњих школа који су из појединих наставних предмета освојили једно од прва три места, односно, награде на Републичким и Међународним такмичењима и Олимпијадама знања која су прописана Календаром такмичења Министарства просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије за школску 2021/2022. годину. Награде су доделили градоначелник Јасмина Палуровић, помоћник градоначелника за друштвене делатности Јелена Тодоровић и председник Комисије за награђивање и стипендирање ученика и студената Јелена Николић.

У складу са Правилником о критеријумима за коришћење средстава за стипендирање и награђивање ученика и студената града Крушевца – ученик може бити награђен са највише две награде за најбољи постигнути резултат у највишем рангу такмичења и то за постигнуте резултате на такмичењима из различитих наставних предмета.

– за освојено једно од прва три места, односно награде на појединачним републичким и међународним такмичењима и олимпијадама знања ученици се награђују новчаном наградом у износу од 12.000 динара.

– за освојено једно од прва три места, односно награде на екипним републичким и међународним такмичењима и  олимпијадама знања, ученици се награђују  новчаном наградом у износу од по 6.000 динара за сваког члана екипе.

 Сви ученици се награђују и књигом ,,Немањићи-биографија“, аутора Луке Мичете.

Видовданске ђаке поздравила је градоначелник Јасмина Палуровић. Она се захвалила ученицима, али и професорима и родитељима, без чије помоћи, подршке и љубави не би остварили такве успехе. “ Запажени резултати које сте остварили на престижним такмичењима сведоче о вашем великом труду и озбиљним припремама. Овом приликом, захваљујем се не само вама, већ и наставницима који су стручношћу и ангажовањем несебично помогли и тиме дали свој допринос током припрема за такмичења, као и родитељима који су подржали своју децу. Постигнитим успесима не само да презентујете свој град, већ успостављате и нове системе вредности и постављате норме будућим генерацијама. Ви сте најбоље што Крушевац има. Сада сте на раскршћу живота, искористите знање најбоље што можете, али не заборавите одакле сте потекли.“

Град Крушевац је наградио  дипломама, књигама и новчаним наградама: 164 ученика основних и средњих школа за освојених 158 награда и то 148 појединачних и 10 екипних.

 

 

У програму су учествовали ученици Музичке школе „Стеван Христић: Јелена Милановић, Ангелина Јосијевић и Јанко Стевановић који су на виолини одсвирали композицију Антонија Вивалдија – ,,Пролеће“.


Scroll Skip to content