Kruševac centar

Додела техничке опреме ОШ „Драгомир Марковић“ и Градској управи Крушевац

Додела техничке опреме ОШ „Драгомир Марковић“ и Градској управи Крушевац

8. новембра 2021.

У оквиру пројекта „Смањење додатне рањивости Рома, Ромкиња и других маргинализованих група изазване пандемијом „КОВИД – 19“ у 18 локалних самоуправа“, данас је додељена техничка опрема Граду Крушевцу и основној школи „Драгомир Марковић“. Пројекат се спроводи у оквиру програма Немачке развојне сарадње „Инклузија Рома и других маргинализованих група у Србији“, који спроводи ГИЗ у партнерству са Министарством за људска и мањинска права и друштвени дијалог. Свечаности су присуствовали градоначелник Јасмина Палуровић, заменик Александар Јовановић и помоћник Јелена Тодоровић.

О активностима Града на унапређењу живота ромске заједнице и пројектима које спроводи у том циљу излагала је градоначелник Јасмина Палуровић.

О самом пројекту су говорили државни секретар Министарства за људска и мањинска права и друштвени дијалог Нинослав Јовановић, вођа тима у програму „ Инклузија Рома и других маргинализованих група у Србији“ Роберт Бу, испред Тима за социјално укључивање и смањење сиромаштва обратила се Драгана Јовановић Ариас, а у име добитника захвалио се директор ОШ „Драгомир Марковић“ Саша Јевтић.

Фокус овог пројекта је у области образовања, унапређења информисања и промоције имунизације, као и техничка подршка надлежним локалним институцијама за потребе борбе против пандемије. Пројекат се реализује на подручју 18 јединица локалне самоуправе.

Техничка опрема се додељује у циљу унапређења вештина у ИТ сектору код школске деце и побољшању техничких капацитета у локалним самоуправама. ОШ „ Драгомир Марковић“ добила је 20 таблет рачунара, а Граду Крушевцу донирана су два лап топа и један мултифункционални уређај.


Scroll Skip to content