Крушевац Слободиште

Додела плакета „Расинска звезда 2021“

Додела плакета „Расинска звезда 2021“

24. децембра 2021.

У Народном музеју одржан је Новогодишњи коктел Фудбалског савеза Расинског округа на коме су додељене плакете Расинска звезда 2021., у категорији најбољег фудбалера, тренера, спортског радника и најперспективнијег судије.

Уводну реч дао је председник Фудбалског савеза Расинског округа, Владан Гашић. Он је изјавио да је циљ његовог залагања – побољшање услова рада свих клубова, као и унапређење спортске инфраструктуре. У протеклом периоду, реконструисан је терен ФК „ Борац“ из Бивоља, где уз модеран терен са вештачком травом , сада постоје и трибине и расвета. Такође, у току је изградња терена ФК „ Јединство“, на коме ће, уз фудбалере моћи да тренирају и атлетичари.

Клубовима је набављена спортска опрема и пружена подршка у адаптацији просторија и терена.

Плакету за допринос развоју фудбала у Расинском округу, уручен је градоначелници Јасмини Палуровић. У образложењу се наводи да је Град уложио значајна средства у развој инфраструктуре и промоцију спорта.

Уз честитке награђеним спортистима и спортским радницима, Градоначелница се захвалила на награди. Подсетила је том приликом да се из буџета финансирају спортски клубови, савези и удружења, а такође ради и на изградњи спортске инфраструктуре, што је видљиво на сваком кораку.

За изузетан допринос у представљању ФСРО у земљи и свету, Плакету је добио интернационални судија Далибор Ђурђевић, а Извршни одбор ФСРО у знак захвалности поклонио му је сат.

Плакета Расинска звезда установљена као трајни вид признања за постигнуте резултате и залагање у раду клубова Окружне лиге добили су:

НАЈБОЉИ СПОРТСКИ РАДНИК – Лела Срећковић из Трстеника, секретар у ФК „Рибник“ из Рибника.

НАЈПЕРСПЕКТИВНИЈИ СУДИЈА – Томић Матеја из Крушевца

НАЈБОЉИ ТРЕНЕР – Кнежевић Владимир из Бруса

НАЈБОЉИ ФУДБАЛЕР  – Владимир Вукадиновић из Трстеника

Иначе, додела спортског признања -Расинске звезде, одржава се по трећи пут.


Scroll Skip to content