Kruševac centar

Dodela diploma radio amaterima

Dodela diploma radio amaterima

4. februara 2022.

Danas su u Mozaik sali dodeljene diplome polaznicima obuke za radio amatere u organizaciji radio kluba Bagdala i sekcije Gradske uprave Kruševac. Diplome je dodelio zamenik gradonačelnika Aleksandar Jovanović, a prisustvovala je i zamenik načelnika GU Vesna Anđelić.

Sekcija Gradske uprave radio amatera, naglasio je načelnik Odeljenja za odbranu i vanredne situacije Dušan Todorović, je aktivna karika u opremanju i obuci zaposlenih, kroz širi program ponovo uspostavljene radio veze sa adresom grada Kruševca u 2021.godini. Pored osposobljenosti za rukovanje i komunikaciju, ovim se doprinosi i ličnom usavršavanju zaposlenih u lokalnoj samoupravi.

Obuka novih članova je organizovana radi promocije radio amaterizma i edukacije za uspostavljanje veze u kriznim situacijama kada je otežano uspostavljanje – ratno stanje, nestanak električne energije, vremenski uslovi i nepogode i dr.

Radio klub Bagdala je tokom 2021.godine osposobio treću generaciju radio amatera, kojima su danas dodeljene diplome nakon uspešno položenog testa.

Prošle godine, ovom klubu dodeljena su sredstva u visini od 450.000 dinara radi realizacije projekata kojima su aplicirali za sufinansiranje i finansiranje programa i projekata od javnog interesa u oblasti prevencije, smanjenja rizika od katastrofa i upravljanju vanrednim situacijama.

Zamenik gradonačelnika Aleksandar Jovanović je rekao da Grad Kruševac  prepoznaje ovakve aktivnosti koje planira da realizuje i u 2022.godini kroz obezbeđenje finansijskih sredstava u budžetu (2,4 miliona dinara) i raspisivanje javnog konkursa za sufinansiranje i finansiranje programa i projekata od javnog interesa u oblasti prevencije, smanjenja rizika od katastrofa i upravljanju vanrednim situacijama.

“Kao zamenik komadanta GŠ VrS/član GŠ VrS, shvatam šta znači pravovremena i brza informacija sa terena. Deo današnjih polaznika koji su prošli obuku za radio amatere su i predstavnici lokalne samouprave Kruševac. Nama kao upravi će to olakšati komunikaciju u okviru drugih nadležnosti koje pokriva gradska uprava a tiču se inspekcijskih službi, komunalne milicije, poljoprivredne službe kao i drugih organizacionih jedinica. Na kraju svima čestitam na položenom ispitu“, zaključio je zamenik Jovanović.


Scroll Skip to content