Kruševac Porta

Додела диплома радио аматерима

Додела диплома радио аматерима

4. фебруара 2022.

Данас су у Мозаик сали додељене дипломе полазницима обуке за радио аматере у организацији радио клуба Багдала и секције Градске управе Крушевац. Дипломе је доделио заменик градоначелника Александар Јовановић, а присуствовала је и заменик начелника ГУ Весна Анђелић.

Секција Градске управе радио аматера, нагласио је начелник Одељења за одбрану и ванредне ситуације Душан Тодоровић, је активна карика у опремању и обуци запослених, кроз шири програм поново успостављене радио везе са адресом града Крушевца у 2021.години. Поред оспособљености за руковање и комуникацију, овим се доприноси и личном усавршавању запослених у локалној самоуправи.

Обука нових чланова је организована ради промоције радио аматеризма и едукације за успостављање везе у кризним ситуацијама када је отежано успостављање – ратно стање, нестанак електричне енергије, временски услови и непогоде и др.

Радио клуб Багдала је током 2021.године оспособио трећу генерацију радио аматера, којима су данас додељене дипломе након успешно положеног теста.

Прошле године, овом клубу додељена су средства у висини од 450.000 динара ради реализације пројеката којима су аплицирали за суфинансирање и финансирање програма и пројеката од јавног интереса у области превенције, смањења ризика од катастрофа и управљању ванредним ситуацијама.

Заменик градоначелника Александар Јовановић је рекао да Град Крушевац  препознаје овакве активности које планира да реализује и у 2022.години кроз обезбеђење финансијских средстава у буџету (2,4 милиона динара) и расписивање јавног конкурса за суфинансирање и финансирање програма и пројеката од јавног интереса у области превенције, смањења ризика од катастрофа и управљању ванредним ситуацијама.

„Као заменик комаданта ГШ ВрС/члан ГШ ВрС, схватам шта значи правовремена и брза информација са терена. Део данашњих полазника који су прошли обуку за радио аматере су и представници локалне самоуправе Крушевац. Нама као управи ће то олакшати комуникацију у оквиру других надлежности које покрива градска управа а тичу се инспекцијских служби, комуналне милиције, пољопривредне службе као и других организационих јединица. На крају свима честитам на положеном испиту“, закључио је заменик Јовановић.


Scroll Skip to content