Kruševac Porta

Ђаци прваци започели школовање

Ђаци прваци започели школовање

1. септембра 2021.

Поводом поласка ђака првака у школу, данас су  представници локалне самоуправе посетили школе и пожелели ђацима срећан почетак школовања.

 

Град је у оквиру планираних средстава  за активности из области популационе политике издвојио и средства  за поклон честитку за 1013 ђака првака у износу од 2.450.000 динара (2.000 динара по ђаку) и  поклон публикацију „Прванка“.

 

Јасмина Палуровић, градоначелник Крушевца посетила је ОШ „Кнез Лазар“ Купци која има укупно 176 ученика (матична школа 144,   а подручна одељења у Себечевцу -11, у Мајдеву- 17 и Ћелије- 4 ученика). Школску 2021/2022. годину  уписало је  9 ученика- 8 у матичној школи и  1 у Себечевацу.

У току су радови на изградњи фискултурне сале чија је вредност око 19 милиона динара – Министарство без портфеља задужено за демографију и популациону политику је издвојило око 16 милиона динара, а Град 3 милиона динара.

 

Такође, школа је обухваћена Програмом Модернизација школа који финансира Европска инвестициона банака: замена  мокрог чвора у  матичној школи- 1,6 милиона динара; замена крова у Мајдеву-1,4 милиона динара; замена крова у Себечевцу- око 1,8 милиона динара; Ћелије- замена крова у износу од 225.000 динара и замена столарије 56.000 динара.

*****

Градоначелник Јасмина Палуровић је посетила и ОШ„Нада Поповић“ у Крушевцу која има 1317 ученика у 49 одељења, а у први разред полазе 172 ђака. У школи је извршена поправка дрвене ограде на мини-пич терену 180.000 динара.

Ово је једна од 20 школа која је одабрана за пројекат „Дигитална школа“ који спроводи Министрство просвете, науке и технолошког развоја. Тим поводом ће до краја децембра добити сертификат Дигиталне школе.

 

Градоначелница је упутила и следећу честитку свим првацима:

„Драги наши ђаци прваци,

У име Града и у своје име честитам вам полазак у школу.  Желимо вам пуно здравља и успеха на путу образовања на који сте данас закорачили. Будите упорни и вредни, учите јер је знање моћ, али се и дружите и уживајте у одрастању. Честитамо и вашим родитељима јер су они ваша највећа подршка и ослонац у животу. Срећно!“

Такође, нагласила је да ова школска година, као и прошла, на жалост, почиње у новом таласу пандемије корона вируса и зато је позивала на заједничку одговорност. Школе су добиле јасна упутства и препоруке од Кризног штаба и Министарства просвете, науке и технолошког развоја како би се урадиле све припреме, уз поштовање превентивних мера и да  би се ризици у школама свели на најмању могућу меру.


Scroll Skip to content