Крушевац Слободиште

Делегација Министарства омладине и спорта у посети Крушевцу

Делегација Министарства омладине и спорта у посети Крушевцу

19. априла 2021.

Дана 15. априла 2021. год. Крушевац је посетио Државни секретар у министарству омладине и спорта Милан Савић са сарадницима, Снежаном Жугић в.д. помоћником министра и Богдан Кнежевић сарадник за инфраструктурне пројекте.

 

На почетку састанка Градоначелница Јасмина Палуровић је поздравила госте, а радном делу састанк је присутвовали су заменик градоначелника Александар Јовановић и помоћник градоначелника за омладину и спорт Владимир Петровић.

Темe састанка била су активности Канцеларије за младе у Крушевцу, анализа досадашње сарадње између Министарства и Града Крушевца. Разговарало се и о актуелним конкурсима, будућим пројектима из области спорта и омладинске политике. Посебно је препознат значај Савета за младе града Крушевца као важан елемент за унапређење омладинског активизма као и о идеји „оживљавања“ ученичких парламената и преквалификације младих. Државни секретар је похвалио ангажовање локалне самоуправе са циљем да се даље унапреди положај младих у граду и њихово активно укључивање у рад исте.

 

Закључено је да ће Министарсво и даље наставити да подржава пројекте за које Град аплицира преко Канцеларије за младе са циљем да додатно побољша услове за образовање, запошљавање, спортске активности младих у нашем граду.


Scroll Skip to content