Крушевац Слободиште

Делегација Крушевца у посети Бијељини

Делегација Крушевца у посети Бијељини

10. августа 2022.

Поводом славе Града Бијељина, Светог Пантелејмона, који се уједно обележава и као Дан града, делегација Крушевца – заменик градоначелника Александар Јовановић и помоћник градоначелника за спорт Владимир Петровић, боравили су у овом побратимском граду. Присуствовали су пријему у Градској управи, као и бројним другим програмима уприличеним за званице.

Празник града увеличало је преко 30 делегација из земље и региона, представници Амбасаде Француске, Русије, братских градова Крушевац и Лесковац и бројних других пријатељских градова.
Госте је поздравио градоначелник Љубиша Петровић који је између осталог рекао:“ Семберија, као раскрсница бројних путева и веза истока и запада, севера и југа, на свим поменутим странама има пријатеље, а сваке године, баш на Пантелино, то изнова бива потврђено. Велика ми је част и задовољство што вас видим у оволиком броју, јер у томе и јесте наша снага.

„Речима добродошлице придружио се и председник Скупштине Александар Ђурђевић који се уједно захвалио свим делегацијама и гостима који су дошли да присуствују слави и наставио:“ Како човек, исто тако и град, богат је онолико колико пријатеља има, а Град Бијељина је непроцењиво богат“.

Поздраве и честитке руководства Града и свих Крушевљана пренели су заменик и помоћник градоначелника, Александар Јовановић и Владимир Петровић.
У оквиру „ Пантелинских дана“ организовани су бројни садржаји: полагање цвећа на Споменик палим борцима, духовно вече, концерт групе „ Косовски божури“ и верске церемоније којима је обележен светац, Свети Пантелејмон, заштитник медицине и фармације, а по народном веровању и брат Светог Илије.


Scroll Skip to content