Kruševac centar

Делегација Крушевца у братској Старој Загори

Делегација Крушевца у братској Старој Загори

8. октобра 2022.

Делегација града Крушевца коју су чинили  Весна Анђелић, начелница Градске управе, Владимир Петровић, помоћник градоначелника за омладину и спорт и Маја Цуцкић, секретар Скупштине, присуствовала је свечаностима поводом обележавања дана Града Стара Загора (Бугарска).

У склопу свечаног протоклола делегација града Крушевца присуствовала је пријему код градоначелника Старе Загоре,   Живка Тодорова, као и полагању венаца на споменик ослободиоцима Града. У склопу посете, делегација  Крушевца обишла је културно-историјске знаменитости Старе Загоре, и ближе се упознала са културом и богатим историјским наслеђем града.

Побратимске везе Крушевца и Старе Загоре датирају још од 2000. године и од тада се континуитет непрекидно одржава. Пријатељство између наша два града чине искрене и блиске везе између српског и бугарског народа.

Проблеми и тешкоће са којима се суочавају су слични, а у циљу побољшања живота грађана свакако могу бити корисна узајамна искуства. Посебно, с обзиром на чланство Бугарске у Европској унији и коришћење претприступних и Фондова ЕУ. Простор за сарадњу треба тражити најпре у области економије и привреде, али и туризму, култури, спорту…


Scroll Skip to content