Kruševac centar

Делегација града Крушевца у посети побратимском граду Рмнику Влчеа

Делегација града Крушевца у посети побратимском граду Рмнику Влчеа

5. августа 2022.

Заменик председника Скупштине Синиша Максимовић и начелник Одељења за урбанизам Ивана Пајић представљали су град Крушевац на свечаности поводом обележавања  Дана града – побратимске Рмнику Влчеe (Румунија).

 

Наша делегација имала је разговоре са градоначелником Рмнику Влчеa Мирчеом Гутаом и његовим сарадницима. Ово је била прилика да се још једном обе стране подсете почетка сарадње – прво преко ЖОРК “Напредак”, а касније и на пољу привреде – ХИ “Жупа” и ХИ “Олтхим”.

На свечаној седници домаћини су све делегације побратимских градова (а сем Крушевца, биле су и делегације из Грчке, Чешке, Италије, Молдавије…) упознали су са урађеним током ове године и плановима за наредну годину. Свечаностима су присуствовале и амбасадорке Кубе и Туниса у Румунији, које су у разговору са нашом делегацијом изразиле велико интересовање и наклоњеност према нашој држави и добрим односима између наших народа.

 

Датум 29.07. узет је за обележавање Дана града, јер је тога дана 1848. године у овом граду Антон Пан искомпоновао композицију “Пробуди се Румуне”, која је данашња химна Румуније.


Scroll Skip to content