Kruševac centar

ДАН КУЛТУРНОГ ЦЕНТРА КРУШЕВАЦ

ДАН КУЛТУРНОГ ЦЕНТРА КРУШЕВАЦ

23. фебруара 2024.

Вечерас је обележен Дан Културног центра и 32 година постојања и рада ове установе, у биоскопу „Крушевац“.

Испред Града Крушевца догађају су присуствовали: Иван Манојловић, градоначелник; Снежана Радојковић, заменик градоначелника; Драгана Баришић, председник Скупштине; Синиша Максимовић, заменик председника Скупштине; Ивана Пајић, заменик начелника Градске управе; као и  народна посланица Јасмина Палуровић, представници Цркве, Полиције, Војске и јавног и политичког живота и многи суграђани.

На почетку програма је приказан филм о садржајима, достигнућима, успесима Културног центра Крушевац у 2023. години. Oва установа је, уз љубав, поштовање и ентузијазам, у циљу  промоције и ширења културних вредности, реализовала ове године 520 програма, што је рекорд у односу на претходне године.

Виолета Капларевић, директорка Културног центра Крушевац је поздравила присутне  и нагласила да култура треба да буде подједнако доступна свима и да надаље треба  ширити и „живети културу“. Захвалила се свим сарадницима и пријатељима установе на несебичном залагању и подршци, али и свим запосленим у Културном центру.

Директорка је уручила Захвалницу оснивачу Граду Крушевцу на исказаном поверењу и пруженој подршци. Захвалницу је примио градоначелник Града Крушевца Иван Манојловић.

Градоначелник је у име Града и у своје име честитао Културном центру 32 године успешног рада. „Култура није само посао, већ и живот, а ова установа је једна од најзаслужнијих за ширење културе и реализацију културних манифестација“, истакао је градоначелник. Захвалио се и на признању и  рекао да се нада да ће се наставити, али и унапредити добра сарадња између Града и установе и реализовати још већи број нових културних програма.

Захвалнице су добили и најзаслужније установе и организације, партнери са којима је Културни центар остварио изузетну сарадњу: Кробмерг& Шуберт, Клуб привредника, Дунав осигурање, ЈКП Водовод, Дом ученика „Пане Ђукић Лимар“, ЈКП Крушевац и Јана Милановић.

Највећа награда „Слово љубве“ додељена је Виолети Јовановски, диригенткињи Дечјег хора Културног центра Крушевац.   Виолета је од 2017. године руководилац Дечјег хора Културног центра Крушевац са којим је освајала многа признања на музичким такмичењима.

Виолета Јовановски се захвалила Културном центру Крушевац и Граду Крушевцу на признању: „ У сваком моменту свог рада дала сам максимум себе. Али ово није само моја награда, ово је награда свих вас који сте ми пружили шансу и помагали у мом раду. Захвална сам свима који су део ове приче“.

Потом је у наставку програма публика могла да ужива у концерту Иване Јордан која је позната  као певач, композитор и текстописац.

 

 


Scroll Skip to content