Kruševac centar

Бројним активностима обележен Међународни дан младих

Бројним активностима обележен Међународни дан младих

13. августа 2021.

Kaнцеларија за младе Одељења за друштвене делатности и Савет за младе града Крушевца, поводом Међународног дана младих организовао је низ активности намењеним младим града Крушевца.

Програм обележавања Међународног дана младих почео је реализацијом Радионице за младе предузетнике у Бизнис инкубатор центру. Присутним младима обратио се заменик градоначелника Александар Јовановић.

Радионица је била намењена младима који желе да оснују сопствени бизнис или СтартАп. Кроз ову активност млади су бити упознати како могу постати успешни предузетници у свом граду, како могу добити подршку града и релевантних институција и добити одговоре на све недоумице које имају.

Јавни час основа цртања и сликања реализовало је Удружење љубитеља уметности ”БуквАрт” у простору Основне школе ”Драгомир Марковић”

Кроз ову активност, млади су имали прилике да се опробају у основама цртања и сликања, уз менторску помоћ академске сликарке Марије Ћирић. Ова актовности, послужила је и као ретроспектива радова насталих у протекле четири недеље реализације бесплатне школе цртања и сликања коју реализује Удружење љубитеља уметности ”БуквАрт” уз финансијску подршку града Крушевца кроз имплементацију Локалног акционог плана за младе града Крушевца за 2021. годину, а уз подршку Канцеларије за младе Одељења за друштвене делатности града Крушевца.

На овој активности, у основама цртања, опробали су се заменик градоначелника и председник Савета за младе Александар Јовановић, помоћник градоначелника за омладину и спорт Владимир Петровић, помоћник градоначелника за екологију Иван Парезановић, председница Комисије за имплементацију Локалног акционог плана за младе града Крушевца Тамара Милутиновић,  директорка Дома за децу и омладину ”Јефимија” Наташа Максимовић, члан Савета за младе Александар Вуксановић, члан Комисије за имплементацију Локалног акционог плана за младе града Крушевца Дејан Ивановић и директор Основне школе ”Драгомир Марковић” Саша Јевтић.

Након две активности програма неформалног образовања, реализован је јавни час основа скејта за младе у организацији спортског удружења ”Пирус”, организован је у скејт парку Спортског центра Крушевац. Након успешно реализоване мале школе скејта, намењене деци, са преко 90 полазника, спортско удружење ”Пирус”, уз помоћ четири инструктора, помагало је младима да се опробају у основама вожње скејта кроз једноипосатну радионицу.

Један од најпопуларнијих крушевачких бендова, ”Трећа смена” наступио је у простору летње сцене Културно-просветне заједнице и на тај начин увеличао прославу Међународног дана младих. Организатор концерт је био Културни центар Крушевац.

Обележавање Међународног дана младих 2021. године завршено је тросатном журком и ноћним купањем за младе на отвореним базенима Спортског центра Крушевац.

                        

 

 

Канцеларија за младе Одељења за друштвене делатности осму годину се придружује обележавању Међународног дана младих. Међународни дан младих је догађај глобалног карактера који се обележава сваке године, 12. августа. Први пут у свету, Међународни дан младих је установљен и обележен 2000. године.

Међународни дан младих је замишљен као прилика да се скрене пажња на питања младих широм света. Програми неформалног образовања, концерти, радионице, културне манифестације и трибине које организују државне власти и омладинске организације одржавају се широм света у част овог дана.


Scroll Skip to content