Kruševac Porta

Бројни инфраструктурни радови на територији МЗ Мало Головоде и МЗ Мудраковац

Бројни инфраструктурни радови на територији МЗ Мало Головоде и МЗ Мудраковац

1. октобра 2021.

Заменик градоначелника Александар Јовановић,  обишао је радове на новокупљеним парцелама за проширење гробља у Мудраковцу, са представницима ове месне заједнице.

Месне заједнице Мудраковац и Мало Головоде уназад неколико година, као један од приоритетних проблема, наводили су потребу проширења гробља. Град Крушевац је извршио експроприацију две парцеле (укупне површине око 30 ари) које су преко пута садашњег гробља и за те намене издвојио 4,4 милиона динара.

Ангажоване су екипе ЈКП “Крушевац” које раде на уклањању растиња око парцела, а у наредном периоду ће се извршити све потребне радење око парцелизације гробних места, приступних стаза….

Овом приликом заменик градоначелника Александар Јовановић говорио је и о актуелним инфраструктурним радовима у овом делу града. “На териоторији ове месне заједнице у задњих пар година је асфалтиран већи број улица. Ове године је асфалтирано 6, а још у 4 улице су припремни радови за почетак асфалтирања, а сви ови радови доприносе квалитетнијем животу локалног становништва”, рекао је Јовановић.

Такође, напоменуо је да су у току и радови у ОШ “Јован Јовановић Змај” на реконструкцији грејања. Наиме, на јавни позив који је расписало Министарство заштите животне средине почетком ове године, Градска управе је конкурисала са пројектом по коме су одобрена средстава од око 7 милиона динара (5 милиона даје Министарство, а локална самоуправа 2), тако да ће се од наредне сезоне ова школа грејати на гас, уместо мазута.

 

Исто тако, локација Стари аеродром је једно од већих градилишта на територији Крушевца. Овде се још једном показала сјајна сарадња између локалне самоуправе и ресорних министарстава. О томе говори да је Министарство привреде одобрило пројекат партерног уређења саобраћајница на овој локацији у укупном износу од 151 милион динара (50% даје Министарство, 50% Град). Такође, за радове на новом стадиону на овој локацији Министарство омладине и спорта даће подлогу и тартан за атлетске стазе, а Фудбалски савез Србије даће вештачку траву за терен.

Месне заједнице Мудраковац и Мало Головоде заједно имају око 13.000 становника.


Scroll Skip to content