Крушевац Слободиште

Божићни доручак у Регионалној привредној комори Крушевац

Божићни доручак у Регионалној привредној комори Крушевац

11. јануара 2021.

У Регионалној привредној комори Крушевац, данас је одржан традиционални Божићњи доручак, на коме се додељују награде привредницима који су остварили највеће успехе током претходне пословне године. Ова манифестација се одржава од 2014.године. Божићњем доручку су присуствовали поред привредника и градоначелник Јасмина Палуровић, начелник РУО Бранислав Весић, председник Скупштине града Предраг Вукићевић и други представници јавног и политичког живота.

Уводну реч дала је в.д.директора РПК Крушевац Маја Марковић. Она је истакла улогу ПКС у доношењу мера које је усвојила Влада Републике Србије. Привреда РУО завршила је претходну годину са позитивним резултатом, спољнотрговинска размена је порасла за 3,1%, док је индустријска производња задржала исти ниво, што је респектабилан успех с обзиром на епидемију која је погодила цео свет.

У име Његовог преосвештенства Епископа крушевачког г-дина Давида Перовића, скупу се обратио секретар Крушевачке епархије Драги Вешковац, који је уз честитку свим привредницима и представницима руководства Града за 2021.годину, изразио посебну захвалност за изградњу нових храмова на Багдали и у касарни „Цар Лазар“.

Председник Скупштине ПКС Милош Ненезић, закључио је да је у овим кризним временима Влада препознала значај привреде као покретачки мотор развоја Србије, формирајући Кризни штаб за економију. Kao најважније правце у будућем развоју, нагласио је поједностављење бирократије, образовни систем у складу са потребама привреде, фокус на младима и оријентација на пре свега домаћу производњу.

Милош Ненезић уручио је и годишње награде РПК у категоријама:

ЈУБИЛАРНА НАГРАДА – „ЈУНИОР ДОО“

Настао је 1990. под окриљем истоименог хотела. Затим га је преузела држава, до приватизације 2006.године од стране грчких компанија. Данас, овај комплекс површине 8 хектара заузима значајно туристичко место и ризорт на простору копаоничке регије.

НАГРАДА ЗА ПОСЛОВНИ РЕЗУЛТАТ – FLORY DOO

Фабрика за производњу инстант дечје хране на бази житарица, као и хране за одрасле, основана је 2003. у Кршевцу. Њихов бренд Baby King постао је препознатљив и ван граница наше земље, а захваљујући доброј пословној политици континуирано остварује раст пословних прихода и извоза.

НАГРАДА ЗА ПОСЛОВНОГ ЛИДЕРА – БОБАН ГАШИЋ

Оснивач, власник и директор компаније „БГ ПРОДУКТ 1996 ДОО“ чија је основна делатност производња кондиторских производа. Своје производе ова фирма пакује и под именима познатих домаћих и страних робних марки. Поред производње, у свом портфолију има и 4 малопродајна објекта здраве хране, самоуслужну перионицу, огранак Rent a car,ресторан, фабрику апетисана. Тим компаније чини око 220 запослених, са великим степеном друштвене одговорности.

Бобан Гашић један је од оснивача и председник ИО Клуба привредника Крушевац, као и функционер и члан бројних одбора здравствене, просветне и спортске струке.

Директорка РПК Маја Марковић уручила је Повеље са златником добитницима награда за остварене резултате у следећим категоријама:

НАГРАДА ЗА ДОПРИНОС РАЗВОЈУ ЛОКАЛНЕ ЗАЈЕДНИЦЕ – Јавно – комуналном предузећу Крушевац

НАГРАДА ЗА ДОПРИНОС РАЗВОЈУ ПРИВАТНОГ ПРЕДУЗЕТНИШТВА – КОМПАНИЈА „ Sparrow doo“ из Варварина, која се бави производњом дрвеног пелета.

НАГРАДА ЗА КВАЛИТЕТ ПРОИЗВОДА – „Технометал доо“„ Дашница. Бави се производњом система за пуњење, паковање, затварање и етикетирање алкохолних и безалкохолних пића, напитака и воде.

НАГРАДА ЗА ДОПРИНОС РАЗВОЈУ ТУРИЗМА – Винска кућа Спасић, Тржац, која се осим производње вина, определила и за сеоски туризам изградњом смештајних капацитета.

НАГРАДА ЗА ИЗВОЗНИКА ГОДИНЕ – компанија „Amphenol Automotive Technology“ из Трстеника, која је једна од фабрика водећег глобалног произвођача електронских и оптичких конектора.

НАГРАДА ЗА МЕНАЏЕРА ГОДИНЕ – Анђелка Атанасковић. Од 2014. је на позицији генералног директора ПТТ Наменске Трстеник. Међу првима у Србији била је заговорник увођења дуалног образовања. За председницу Парламента привредника Расинског округа изабрана је 2017., да би своју професионалну каријеру крунисала функцијом министра привреде у Влади републике Србије.


Scroll Skip to content