Kruševac centar

Божићни доручак у Регионалној привредној комори Крушевац

Божићни доручак у Регионалној привредној комори Крушевац

8. јануара 2022.

У Регионалној привредној комори Крушевац, одржан је традиционални Божићни доручак који ова установа организује за привреднике, представнике локалних самоуправа и друге уважене госте. На свечаности су додељене награде најбољим привредницима у више категорија. Присуствовали су и градоначелник Јасмина Палуровић, председник Скупштине града Предраг Вукићевић, начелник Расинског управног округа Иван Анђелић, Његово Преосвештенство владика Давид, као и председници суседних општина.

Уводну реч је дала в.д. директор РПК Крушевац Маја Марковић.  Она је истакла да су упркос пандемији, компаније РУО очувале стабилност, улагале у нове производе, повећање ефикасности, унапређење пословних процеса и организације. Остварени су натпросечни резултати, а велику помоћ у остваривању тог циља пружили су председник Александар Вучић, министарка привреде Анђелка Атанасковић, директор БИА Братислав Гашић, као и председник Скупштине ПКС Милош Ненезић и председник Скупштине града Предраг Вукићевић.

Директорка Марковић је истакла и значај изградње Моравског коридора, јачање дуалног образовања и дигитализацију као неке од приоритета за наредни период.

Потом се обратио Његово Преосвештенство владика Давид који је нагласио блиску и хомогену везу између руководства Града, привредника и свештенства, јер само у таквом сагласју и раду у истом циљу, он може бити и остварен.

Председник Скупштине ПКС Милош Ненезић упознао је присутне са актуелним токовима у области привреде, као и плановима који су реално изводљиви у тимском, заједничком раду, почев од државе, компетентних институција, ЈЛС и значајно позиционираних појединаца.

Ненезић је уручио годишње награде РПК и то:

ЈУБИЛАРНА НАГРАДА ( поводом 30 година ) – РТК

НАГРАДА ЗА ПОСЛОВНИ РЕЗУЛТАТ – КОМПАНИЈА „KROMBERG&SCHUBERT“

НАГРАДА ЗА ПОСЛОВНОГ ЛИДЕРА – ЛИДИЈА МАТЕЈИЋ ЈОВАНОВИЋ, (директор породичне компаније „Трговина Матејић“ д.о.о. )

Повеље са златницима за 2021.годину добили су:

ЗА ДОПРИНОС РАЗВОЈУ ЛОКАЛНЕ ЗАЈЕДНИЦЕ – ГЛИЏИЋ ДОО, ТРСТЕНИК (обрада меса и производња месних прерађевина). Друштвено одговорна компанија и подршка многим хуманитарним, културним и туристичким манифестацијама.

ЗА ДОПРИНОС РАЗВОЈУ ПРИВАТНОГ ПРЕДУЗЕТНИШТВА – ПРИВРЕДНО ДРУШТВО „МАРЕЛ ДОО“ (производња електроенергетске опреме)

ЗА КВАЛИТЕТ ПРОИЗВОДА – „BRAMY DOO“, АЛЕКСАНДРОВАЦ (производња мушке и женске конфекције и специјализоване наменске одеће)

ЗА ДОПРИНОС РАЗВОЈУ ТУРИЗМА – ТУРИСТИЧКИ КОМПЛЕКС „JASTREBAC LAKE RESORT“

ИЗВОЗНИК ГОДИНЕ „SWEET HOME DOO“ БРУС (гајење и прерада воћа)

МЕНАЏЕР ГОДИНЕ – АНТИЋ КОСТА (власник фирме за производњу и дистрибуцију металне галантерије, намењене грађевинарству).

Господин Антић, власник фирме која послује у Сталаћу, менаџер године РПК, захвалио се у име свих награђених, са обећањем да ће и даље да настави своју радну активност, иако је већ закорачио у 10. деценију живота.


Scroll Skip to content