Kruševac centar

Бити Eвропљанин: размена култура и пракси

Бити Eвропљанин: размена култура и пракси

12. октобра 2021.

У оквиру пројекта “КА229 Еразмус+”, пројекту стратешког партнерства за школе за иновативност и размену добрих пракси под називом ” Бити Европљанин: размена култура и пракси “, данас је приређен пријем за школе учеснице. Домаћин је ОШ ” Страхиња Поповић” из Дворана, а партнерске школе су из Француске, Пољске и Турске.

У Мозаик сали, госте је поздравио заменик градоначелника Александар Јовановић, а присуствовала је и помоћник градоначелника за друштвене делатности Јелена Тодоровић.

Заменик градоначелника је гостима пожелео добродошлицу у град који ове године обележава велики јубилеј – 650 година од оснивања. Град великог срца и широког духа, како је истакао,  показаће своје традиционално гостопримство и пружити прилику гостима да се на најлепши начин упознају са нашом историјом, културом и традицијом.

Координатор пројекта из Француске Стефани Виво захвалила се у име иностране делегације, изразивши захвалност због срдачног пријема и бројних и разноврсних активности уприличених у циљу њиховог што лепшег боравка у Крушевцу.

Пројекат ” Бити Европљанин: размена култура и пракси “, почео је да се спроводи 2020.године, а финансира се средствима Европске уније. У оквиру пројекта, предвиђене су мобилности наставника у партнерске школе и похађање радионица за размену добре наставне праксе. Ученици партнерских школа учествују у креирању едукативних карти са културно – историјским знаменитостима земаља учесника и користећи разне веб алате представљају особености своје земље, а резултате рада постављају на eTwining платформу.

Гости ће у Крушевцу боравити до 15.октобра, а током тог периода организују им се предавања и радионице о пројектној настави и друге слободне активности како би се што боље упознали са културно – историјским знаменитостима града.


Scroll Skip to content