Kruševac Porta

Dodeljena Vidovdanska priznanja nagrađenim učenicima

Dodeljena Vidovdanska priznanja nagrađenim učenicima

2. jula 2020.

Vidovdan

Povodom Dana grada – Vidovdana, u holu zgrade Gradske uprave, danas su dodeljene tradicionalne nagrade najboljim učenicima osnovnih i srednjih škola sa teritorije grada Kruševca. Priznanja su uručili gradonačelnik Jasmina Palurović, predsednik Skupštine Živojin Miloradović, pomoćnik gradonačelnika za sport i omladinu Predrag Milenković i predsednik Komisije za stipendiranje i nagrađivanje učenika i studenata grada Kruševca, Jelena Nikolić.

Radi se o učenicima osnovnih i srednjih škola koji su iz pojedinih nastavnih predmeta osvojili prvo mesto na okružnim takmičenjima, kao i učenicima muzičke škole „Stevan Hristić“, za osvojenu jednu od prve tri nagrade na republičkim i međunarodnim takmičenjima koja su propisana Kalendarom takmičenja Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije za školsku 2019/2020. godinu.

Pravilnikom o kriterijumima za korišćenje sredstava za stipendiranje i nagrađivanje učenika i studenata grada Kruševca propisano je da će se izuzetno u školskoj 2019/2020. godini, nagraditi jednom knjigom, učenici osnovnih i srednjih škola, koji su osvojili prvo mesto na okružnim takmičenjima iz nastavnih predmeta propisanih Klendarom takmičenja, a učenici muzičke škole „Stevan Hristić“ za sve nivoe takmičenja koja su realizovana.

Nagrade su – diplome i knjige „Autobiografija Nikole Tesle i Mihajla Pupina“, koje je dobilo 119 učenika sa ukupno osvojenih 120 nagrada. Prvo mesto na okružnom takmičenju osvojilo je 70 učenika, a jedno od prva tri mesta na republičkim i međunarodnim takmičenjima je osvojilo 49 učenika osnovne i srednje muzičke škole „Stevan Hristić“.

Dobitnicima se zahvalila i poželela još mnogo uspeha u životu i daljem školovanju gradonačelnik Jasmina Palurović, a u muzičkom programu je učestvovao učenik 6. razreda osnovne škole „Stevan Hristić“, violinista Petar Stojanović.


Scroll Skip to content