Kruševac centar

Додељена Видовданска признања награђеним ученицима

Додељена Видовданска признања награђеним ученицима

2. јула 2020.

Видовдан

Поводом Дана града – Видовдана, у холу зграде Градске управе, данас су додељене традиционалне награде најбољим ученицима основних и средњих школа са територије града Крушевца. Признања су уручили градоначелник Јасмина Палуровић, председник Скупштине Живојин Милорадовић, помоћник градоначелника за спорт и омладину Предраг Миленковић и председник Комисије за стипендирање и награђивање ученика и студената града Крушевца, Јелена Николић.

Ради се о ученицима основних и средњих школа који су из појединих наставних предмета освојили прво место на окружним такмичењима, као и ученицима музичке школе „Стеван Христић“, за освојену једну од прве три награде на републичким и међународним такмичењима која су прописана Календаром такмичења Министарства просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије за школску 2019/2020. годину.

Правилником о критеријумима за коришћење средстава за стипендирање и награђивање ученика и студената града Крушевца прописано је да ће се изузетно у школској 2019/2020. години, наградити једном књигом, ученици основних и средњих школа, који су освојили прво место на окружним такмичењима из наставних предмета прописаних Клендаром такмичења, а ученици музичке школе „Стеван Христић“ за све нивое такмичења која су реализована.

Награде су – дипломе и књиге „Аутобиографија Николе Тесле и Михајла Пупина“, које је добило 119 ученика са укупно освојених 120 награда. Прво место на окружном такмичењу освојило је 70 ученика, а једно од прва три места на републичким и међународним такмичењима је освојило 49 ученика основне и средње музичке школе „Стеван Христић“.

Добитницима се захвалила и пожелела још много успеха у животу и даљем школовању градоначелник Јасмина Палуровић, а у музичком програму је учествовао ученик 6. разреда основне школе „Стеван Христић“, виолиниста Петар Стојановић.


Scroll Skip to content