Kruševac centar

Одржана свечана седница Скупштине града Крушевца поводом Видовдана

Одржана свечана седница Скупштине града Крушевца поводом Видовдана

28. јуна 2021.

На свечаној седници Скупштине града Крушевца, традиционално су додељени Видовданска награда и признања најзаслужнијим организацијама и појединцима.

 

Свечану седницу отворио је председник Скупштине града Предраг Вукићевић.

Он је најавио градоначелницу Јасмину Палуровић која се обратила скупу говором у оквиру кога је изложена кратка ретроспектива достигнућа Града од Видовдана до Видовдана. Говор Градоначелнице можете погледати овде.

Својим доласком и присуством свечаној седници одао је посебну почаст Крушевљанима,  Његова Светост патријарх српски господин Порфирије, који се пригодном беседом обратио верном народу: „ На данашњи дан сви морају научити лекцију кнеза Лазара који се определио за веру, а не за вечеру. Желим да  искажем  велику захвалност граду Крушевцу и свима који у њему живе у љубави Христовој на позиву. У аманет вам је остављено, као Лазаревим потомцима да чувате све оно за шта се он борио“.

Након обраћања патријарха српског господина Порфирија, председник Скупштине Предраг Вукићевић, прочитао је Одлуку о додели награде и признања града Крушевца које је уручила Градоначелница.

 

Оговодишњи лауреати су:

Видовданска награда

 

АНИ БРНАБИЋ, председници Владе Републике Србије , за доследно, часно и одговорно обављање државних послова и изузетан допринос привредном развоју Републике Србије и Града Крушевца.

 

 

Плакете  ГРАДА КРУШЕВЦА

 

– КЛУБУ ПРИВРЕДНИКА КРУШЕВАЦ за изузетан допринос привредном развоју града Крушевца и бројне донације  у реализацији хуманитарних акција и културних манифестација у Граду.

 

– ЗОРАНУ ДРОБЊАКУ, в. д. директору ЈП „Путеви Србије“, за изузетан допринос  у развоју грађевинске инфраструктуре у граду Крушевцу кроз реализацију бројних пројеката  планирања, изградње, реконструкције и одржавања путева.

ЦЕНТРУ ЗА СОЦИЈАЛНИ РАД КРУШЕВАЦ, за дугогодишњи  успешан  рад  и унапређење  социјалне заштите .

– ОЛИВЕРУ ОЛИЈУ ТОМИЋУ, успешном каратисти и тренеру Карате клуба „Крушевац“ Крушевац, постхумно, за изузетне спортске резултате и допринос развоју спорта у  Крушевцу.

 

– МИЋИ МИЋИЋУ,  дугогодишњем градоначелнику Града Бијељине, постхумно, за изузетну дугогодишњу сарадњу и неговање братских односа Града Бијељине и Града Крушевца.

 

ПОХВАЛЕ ГРАДА КРУШЕВЦА

 

– МАРИЈИ УРОШЕВИЋ, професору, шаховском мајстору  ФИДЕ, за постигнуте резултате у шаху и допринос образовању младих у области предузетништва.

 

– НИКОЛИ СИМИЋУ, каратисти, за изузетне спортске резултате .

СЛАВИЦИ СИМИЋ, главној медицинској сестри Одељења за инфективне болести Опште болнице Крушевац, за исказану пожртвованост на делу у збрињавању пацијената током епидемије Ковид 19.

– СЛОБОДАНУ КЕРКЕЗУ, професору, за резултате остварене у области образовања и плодан научни и публицистички рад.

– ДЕЈАНУ ВЕСИЋУ, главном инжењеру надзора ЈП „Путеви Србије“, за изузетно залагање и одличне резултате рада  на развоју државних путева на територији града Крушевца и Расинског округа.

 

– АНАСТАСИЈИ НИКОЛИЋ, члану Пливачког клуба „Расина“ у Крушевцу,  за изузетне спортске резултате у пливању,

 

– ЈЕЛЕНИ ЂОКОВИЋ, ауторки и водитељки Јутарњег програма „Јутро“ на телевизији Јефимија, за успешан новинарски рад.

– АНИКИ МИЛОШЕВИЋ, ученици VII разреда ОШ „Јован Поповић“ у Крушевцу, за вишегодишње успешно учествовање на ликовним колонијама и изложбама.

 

– АЛЕКСАНДРУ СТАМЕНКОВИЋУ, студенту четврте године Факултета заштите на раду – инжењерство заштите животне средине,  за изузетан успех током студија  и резултате постигнуте  на  бројним пројектима и такмичењима из области заштите животне средине .

 

– МИЛОШУ МИХАЈЛОВИЋУ, медицинском техничару Геронтолошког центра Крушевац, за исказану хуманост  на делу у збрињавању корисника Геронтолошког центра током епидемије вируса Covid 19,

 

– МЛЕКАРИ „ЕКО –МЛЕК“ ДОО КАОНИК, за дугогодишње  успешно пословање,

 

– СЛОБОДАНУ АЋИМОВИЋУ, пољопривреднику из Мешева, за остварене резултате у пољопривредној производњи,

– ПРОТОЈЕРЕЈУ СТАВРОФОРУ ЉУБИШИ МИЛОШЕВИЋУ, за неговање и очување српске духовности,

– Др ЗОРИЦИ ДУКОВИЋ, професору књижевности, за дугогодишњи рад и допринос развоју културе  Града и образовању и васпитању младих у Крушевцу,

– ДРАГАНУ ЖИВКОВИЋУ, дугогодишњем добровољном даваоцу крви, за исказану хуманост на делу дававањем крви преко сто пута.

У име награђених, захвалила се премијер Ана Брнабић. „ Част ми је да служим Србији и нашем народу и трудим се да сваки дан дам све од себе да наша земља данас буде јача него што је била јуче, али нешто слабија него што ће бити сутра, а ова награда даје ми снагу да радим још више и напорније.“ Такође, изразила је задовољство због тога што ће у Крушевцу бити изграђен најмодернији Регионални индустријско – технолошки парк.

Међу бројним угледним званицама на свечаној седници присуствовали су и министарка правде Маја Поповић и директор БИА Братислав Гашић.


Scroll Skip to content