Kruševac Porta

2. ФИЈАКЕРИЈАДА У ЧИТЛУКУ

2. ФИЈАКЕРИЈАДА У ЧИТЛУКУ

18. септембра 2023.

На излетишту Кисела вода у Читлуку, у недељу, је одржана друга по реду спортско-туристичка манифестација љубитеља коња „Фијакеријада“,. Манифестацији су испред Града Крушевца присуствовали: Александар Јовановић, заменик градоначелника Града Крушевца; Предраг Вукићевић, председник Скупштине Града Крушевца и Весна Анђелић, начелник Градске управе Крушевац, као и многобројни посетиоци.

Александар Јовановић, заменик градоначелника Града Крушевца је прогласио манифестацију отвореном и пожелео да свака наредна буде лепша и да има што више учесника и посетилаца. „Град Крушевац се труди да подигне на виши ниво сва културна и друштвена догађања. Надам се да ће ова манифестација, која је јединствена у нашем региону, постати традиционална“, нагласио је.

Коњичка бригада Министарства унутрашњих послова је показном вежбом по први пут узела учешће у оваквој манифестацији и добила пехар у знак захвалности.

У ревијалном и такмичарском делу посетиоци су могли да виде вештине и лепоту парадних коња липицанске расе кавепијени, холандски парадни коњи- фризијски коњи, а било је и такмичара који су имали и друге расе коња. Одржани су такмичарски програм, изложба домаћих коња и парада фијакера из свих делова Србије.

Организатор МЗ Читлук је поделио пехаре свима који су помогли одржавање Фијакеријаде. У име Града Крушевца пехар је примио Александар Јовановић, заменик градоначелника Града Крушевца.

А пехаре најбољима у такмичарском делу уручили су Весна Анђелић, начелник Градске управе, Предраг Вукићевић, председник Скупштине и Александар Јовановић, заменик градоначелника.

Председник Организационог одбора  др Бобан Костић је уручио златник са грбом Републике Србије Ергели из Добановаца за такмичење двопрега у паркуру.

Костић је у обраћању рекао да жели да Фијакеријада постане традиција Лазаревог града. „Ово је прва манифестација оваквог типа, не само у Крушевцу, већ и у читавом региону. Град Крушевац и МЗ Читлук су успели по други пут да окупе коњаре из целе Србије. Драго ми је што имамо велики број учесника и посетиоца, а посебно се радујем што има доста деце која воле коње“. Захвалио се Граду Крушевцу и свим спонзорима на помоћи у реализацији овог догађаја. Посебно се захвалио Коњичкој бригади Министарства унутрашњих послова која је увеличала и улепшала ову манифестацију.


Scroll Skip to content