Kruševac centar

Шаренградска сликаоница 6

Шаренградска сликаоница 6

8. јула 2024.

Током викенда у улици Бате Паскаљевића у Крушевцу, одржана је шеста по реду Шаренградска сликаоница, на којој су малишани показали изузетно умеће, таленат и креативност цртањем омиљених јунака из бајки и цртаних филмова.

О овом пројекту кога већ шесту годину заредом организује Удружење љубитеља уметности „БуквАрт“, а финансира Град Крушевац, говорила је председница Удружења, академска сликарка Марија Ћирић.

Пројекат „Шаренградска сликаоница 6“ посвећен је развоју талената младих уметника, од пет до 15 година. Сваке године спремамо 20 радова, који ће красити свако аутобуско стајалиште у нашем граду, јер желимо да брендирамо Крушевац као највећу галерију у Србији.

Сличан пројекат, у категорији младих од 15 до 30 година под називом „Стварајмо заједно“, спроводимо по четврти пут кроз Локални акциони план за младе. Малишани воле да покажу своју љубав свима око себе и заиста се надамо да ћемо привући још суграђана свих узраста, који желе да цртају и сликају- рекла је Ћирић и додала да су јој се придружила још двојица колега, академски сликари Ненад Лапчевић и Никола Живић, који ће са њом убудуће радити на оваквим пројектима.

Пројекат Подстицање и развој талената младих уметника града Крушевца „Стварајмо заједно 4“ спроводи Удружење љубитеља уметности „БуквАрт“, а финансира Град Крушевац, у чије име су присуствовале помоћник градоначелника за омладину и спорт Невена Плавшић и друштвене делатности Снежана Алексић.

Поред Града Крушевца, партнери пројекта су и Крушевачко позориште, Јавно комунално предузеће, Канцеларија за младе и Инарт.

Бесплатни часови цртања одржаваће се сваке суботе у 19 часова.

 

 

 

 


Scroll Skip to content