Крушевац Слободиште

Школа НО „Војвода Радомир Путник“ у посети Крушевцу

Школа НО „Војвода Радомир Путник“ у посети Крушевцу

12. јуна 2024.

У Крушевцу бораве професори и полазници Високих студија безбедности и одбране Школе националне одбране „Војвода Радомир Путник“ Универзитета одбране. У Мозаик сали данас су градоначелник Иван Манојловић и председница Скупштине др Драгана Баришић приредили пријем.

Међу полазницима су и службеници, као и припадници оружаних снага из региона – Републике Српске, Мађарске и Босне и Херцеговине.

У поздравном обраћању, Градоначелник је истакао важност стручног усавршавања и образовања за све безбедносне структуре, које у конкретном случају имају и регионални значај.

„Овом приликом бих посебно истакао изузетну сарадњу са представницима Министарства одбране и Војске Србије у реализацији свих задатака који доприносе јачању одбрамбених капацитета.

Такође и у заједничкој припреми за планове одбране, помоћ становништву у редовном и ванредном стању, активном учешћу у вежбама, сарадњу у трећој мисији Војске Србије… Посебно драгоцена била нам је помоћ у време пандемије и пружању помоћи граду у превазилажењу елементарних и других непогода последњих година.“

Припадници Војске Србије узимају активно учешће у свим важним градским манифестацијама, посебно у оквиру програма поводом Видовдана – Дана града и 14.октобра – Дана ослобођења града. Град узвратно пружа помоћ око организације Дана Војске Србије и свих важних манифестација значајних за припаднике војске.

Професори и полазници Школе „Војвода Радомир Путник“ усагласили су се са представницима Града у ставу, да се само заједничким снагама може постићи успешна реализација свих постављених задатака у изградњи и унапређењу одбрамбеног система земље.

Након пријема, гости су обишли Народни музеј и Археолошки парк.


Scroll Skip to content