Kruševac centar

120 година крушевачког Кола српских сестара

120 година крушевачког Кола српских сестара

20. новембра 2023.

У част обележавања великог јубилеја, 120 година постојања и рада Кола српских сестара из Крушевца, у Народном музеју одржано је завршно хуманитарно – добротворно вече „Снага доброте“.

Његово Преосвештенство, Епископ крушевачки Господин Давид  благословио је скуп и поздравио бројне госте.

Обратили су се и председница крушевачког Кола Снежана Стајковић, државни секретар Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања проф. др Дејан Антић и председница Привременог органа града Јасмина Палуровић.

 

 

Лична изасланица министра полиције Братислава Гашића прочитала је писмо којим је министар Колу српских сестара из Крушевца честитао овај значајан јубилеј.

У част обележавања годишњице најстаријег женског, патриотског, добротворног, просветитељског и културног удружења у нашем граду, уручене су Захвалнице пријатељима Кола, учесницима првог песничко – сликарског удружења, као и донаторима који су откупом слика насталих том приликом, помогли његов рад.

За несебичну и континуирану подршку, Захвалницу је у име Града примила председник Привременог органа града Јасмина Палуровић.

На свечаности је премијерно је изведена песма „Српско коло љубави“ коју је на флаути извела и отпевала, сопран Андријана Гвозденовић, уз клавирску пратњу Иване Тодосијевић Лазаревић. Стихове је даровао песник из Републике Српске Горан Витић, а музику завичајни композитор Мирољуб Аранђеловић Расински.

У програму су наступили и глумица Крушевачког позоришта Слађана Несторовић Ристић која је рецитовала стихове песме посвећене Колу српских сестара, под називом „Снага доброте“, ауторке и чланице удружења Оливере Дуњић, затим црквени хор „Свети кнез Лазар“ и баритон Оливер Њего, оперски певач кога је на клавиру пратила уметнички сарадник Невена Живковић.


Scroll Skip to content