Kruševac Porta

Пуштена вода у селу Дворане

Пуштена вода у селу Дворане

16. новембра 2023.

Данас је у основној школи „Страхиња Поповић“ у селу Дворане пуштена вода са система језера „Ћелије“, чиме су мештани званично прикључени на градски водовод. Присуствовали су председник Привременог органа града Јасмина Палуровић, чланови Предраг Вукићевић и Александар Јовановић, начелник Градске управе Весна Анђелић и шеф Службе месних заједница Горан Милић са сарадницима.

У село Дворане, као једно од подјастребачких села, током последњих година, много је уложено у изградњу водоводне инфраструктуре. Како је изјавила председник Привременог органа Јасмина Палуровић, ове године завршена је изградња секундарне мреже. У претходном периоду, изграђене су две црпне станице у Модрици и Дворану, као и резервоар Дворане. Такође, магистрални цевовод на потезу Дворане – Здравиње у дужини од 7,6 км., као и преко 15 км. секундарне мреже.

У ову инфраструктуру уложено је преко 50 милиона динара, а мештанима, којих има око 500 омогућено је да користе здраву пијаћу воду.Инвеститори су осим Града Крушевца и ЈКП „Водовод“ и Републичка дирекција за воде, а план је да вода са система „Ћелије“ дође до сваког грађанина Крушевца.

Директор ЈКП „Водовод“ Владимир Милосављевић нагласио је да су мештани 5 подјастребачких села: Дворане, Здравиње, Пољаци, Петина, Ловци, део секундарне мреже градили самодоприносом, док последњих 6 година ЈКП „Водовод“ интензивно ради на овом систему. До сада је у овај водоводни систем уложено преко 160 милиона динара, од чега је само за изградњу магистралног цевовода Дворане – Здравиње издвојено око 70 милиона динара.

Поред Дворана које је данас добило воду, у селу Здравиње корисници се већ активно прикључују на новоизграђени систем. У Пољацима, мештани су у овом процесу у делу села где је изграђена мрежа прошле године, док се у другом крају села изводи 2.фаза радова на секундарној мрежи. Села Петина и Ловци тренутно се налазе у фази изградње.

 

Након свих ових радова, у ових 5 села са око 650 домаћинстава, преко 2000 становника имаће приступ здравој пијаћој води са система „Ћелије“.


Scroll Skip to content